www.zalaszakszolgalat.hu  
 
Intézményvezetés Aktualitások
Kapcsolat, nyitva tartás Székhely és tagintézmények
Különös közzétételi lista Pályázatok
Letölthető nyomtatványok Galéria
Álláspályázatok Pályaorientációs fórum
Rólunk írták
Hasznos olvasmányok
 
 
Logopédia Működési rend Sok gyermek és felnőtt életét megkeseríti a pöszeség, a dadogás, a túlságosan mély vagy magas hangszín vagy éppen az akadozó olvasás, a rengeteg helyesírási hiba. Az anyanyelvben jelentkező problémák közvetlenül a csoportba való beilleszkedést is megnehezítik, illetve a tanulásában nehézséget, zavart okozhat az olvasás, az írás vagy éppen a számolás területén.
Logopédus szakembereinkkel, arra vállalkoztunk, hogy szakszerű és magas szintű logopédiai ellátást biztosítsunk Nagykanizsa Megyei Jogú Város illetékességi területe, valamint térsége óvodáiban, általános és középiskoláiban.
Tovább...

Beszéd- és nyelvi állapot felmérése 5 éves korban Jogszabályi kötelezettségünknek eleget téve komplex logopédiai szűrővizsgálatot végzünk minden 5. életévét betöltött gyermeknél.
Az 5 éves gyermekek körében végzett beszéd- és nyelvi fejlettséget mérő vizsgálat, a logopédiai munkaközösség által összeállított teszttel történik, folyamatosan a tanév során.
Tovább...

Prevenciós szűrővizsgálat középső csoportos óvodás gyermekeknek Az utóbbi néhány évben jelentősen megnőtt a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek száma, ami nem feltétlenül az értelmi képességek gyengeségére vezethető vissza, oka lehet a nem rendezett vagy rendeződött beszéd, a lassabb egyéni fejlődési ütem, iskolaéretlenség és magatartászavar is. A jelenlegi logopédiai ellátás lehetővé teszi, hogy a diszlexia okozta tanulási nehézségeket idejében kiszűrjük, és megfelelő kompenzációs terápiát javasoljunk.
Tovább...

Beszédfejlődés késése megkésett beszédfejlődés a nyelvi zavar enyhébb formája, inkább csak időbeli késésről van szó, de a gyermek ugyanazt a nyelvfejlődési utat járja be, mint normál fejlődés esetén. Ha a gyermek három éves koráig egyáltalán nem kezd el beszélni, fontos, hogy a szülő logopédushoz forduljon. Igaz ez akkor is, ha a folyamat megindul ugyan, de későbbiek során a kortársakhoz képest nagy lemaradás érzékelhető.
Tovább...

 
  © 2013-2018 Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat