www.zalaszakszolgalat.hu  
 
Intézményvezetés Aktualitások
Kapcsolat, nyitva tartás Székhely
Különös közzétételi lista Zalaegerszegi Tagintézmény
Letölthető nyomtatványok Nagykanizsa-Letenyei
Tagintézmény
Álláspályázatok Keszthelyi Tagintézmény
Rólunk írták Lenti Tagintézmény
Hasznos olvasmányok Zalaszentgróti Tagintézmény
Galéria
 
 
Logopédia Működési rend Sok gyermek és felnőtt életét megkeseríti a pöszeség, a dadogás, a túlságosan mély vagy magas hangszín vagy éppen az akadozó olvasás, a rengeteg helyesírási hiba. Az anyanyelvben jelentkező problémák közvetlenül a csoportba való beilleszkedést is megnehezítik, illetve a tanulásában nehézséget, zavart okozhat az olvasás, az írás vagy éppen a számolás területén.
Logopédus szakembereinkkel, arra vállalkoztunk, hogy szakszerű és magas szintű logopédiai ellátást biztosítsunk Nagykanizsa Megyei Jogú Város illetékességi területe, valamint térsége óvodáiban, általános és középiskoláiban.
Tovább...

Beszéd- és nyelvi állapot felmérése 5 éves korban Jogszabályi kötelezettségünknek eleget téve komplex logopédiai szűrővizsgálatot végzünk minden 5. életévét betöltött gyermeknél.
Az 5 éves gyermekek körében végzett beszéd- és nyelvi fejlettséget mérő vizsgálat, a logopédiai munkaközösség által összeállított teszttel történik, folyamatosan a tanév során.
Tovább...

Prevenciós szűrővizsgálat középső csoportos óvodás gyermekeknek Az utóbbi néhány évben jelentősen megnőtt a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek száma, ami nem feltétlenül az értelmi képességek gyengeségére vezethető vissza, oka lehet a nem rendezett vagy rendeződött beszéd, a lassabb egyéni fejlődési ütem, iskolaéretlenség és magatartászavar is. A jelenlegi logopédiai ellátás lehetővé teszi, hogy a diszlexia okozta tanulási nehézségeket idejében kiszűrjük, és megfelelő kompenzációs terápiát javasoljunk.
Tovább...

Beszédfejlődés késése megkésett beszédfejlődés a nyelvi zavar enyhébb formája, inkább csak időbeli késésről van szó, de a gyermek ugyanazt a nyelvfejlődési utat járja be, mint normál fejlődés esetén. Ha a gyermek három éves koráig egyáltalán nem kezd el beszélni, fontos, hogy a szülő logopédushoz forduljon. Igaz ez akkor is, ha a folyamat megindul ugyan, de későbbiek során a kortársakhoz képest nagy lemaradás érzékelhető.
Tovább...

Ellátási körzet Szakszolgálatunk ellátási körzete táblázatos formában.
Tovább...

 
  © 2013-2018 Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat